Det er forkjølelses- og influensatider. Her er en suppe som er ganske “hot”, supergod og har masse helsebringende ingredisenser.  Rask å lage er den også. Denne oppskriften er til 3-4 personer  Ta fram en gryte, gjerne jerngryte. Ha i:

3 ss raps- eller solsikkeolje
12 store grovhakkede hvitløksfedd
1 halv rød chili, skåret i tynne ringer (ca 1 ss)
1-2 ss finhakket ingefær

La dette surre på middels varme  i ca 5 min. mens du rører innimellom. Tilsett:
300 g pastinakk, i terninger
8-10 dl vann (avhengig av hvor tynn/tykk suppe du vil ha)
2 strøkne ss grønnsaksbuljongpulver
2 ss presset sitronsaft, evnt litt revet sitronskall

Kok opp og la det småkoke til pastinakken er mør. I mens tar du fram stekepanne og har i:
2 ss raps- eller soslsikkeolje
2 dl gresskarkjerner
1 ts Himalya-salt eller urtesalt

Stek på middels varme under omrøring, i ca 10 min. Ikke bli  overrasket, kjernene vil poppe eller blåse seg opp.
Når pastikkbitene er møre tar du gryta vekk fra platen og kjører stavmikseren en runde i suppen så den blir så jevn eller grov som du vil ha den. Jeg liker den godt jevnet. Varm suppen litt igjen og server den rykende varm med gresskarkjernene i en skål.

God bedring!!