Her kommer oppskrift på en litt spesiell kake fra Santiago, Spania. Her brukes gjær som hevingsmiddel i stedet for bakepulver. Dette blir en saftig og litt kompakt kake.

300 g malte mandler
4 romtempererte egg
200 g sukker (evnt Sukrin Gold)
100 g mykt smør
1 toppet ts tørrgjær
1.5 dl lunkent vann
100 g hvetemel, speltmel, – eller bokhvetemel * for glutenfri kake
Revet skall fra en halv sitron (eller appelsin)

Melis til pynt

* bruker du bokhvetemel kan du i tilegg bruke en strøken teskje Fiberhusk for et litt saftigere resultat

Sett stekeovnen på 175 grader og smør en springform på ca 25 cm diameter. Pisk egg, sukker og smør sammen til en skummende krem/røre. Løs opp gjæren i vannet. Rør i melet sammen med vann og gjær. Rør så inn mandler og sitronskall. Hell røren i formen og stek i ca en halv time. Avkjøl kaken og dryss over et tykt lag med melis (gjennom tesil eller sikt) før servering. Siden jeg skulle ha kaken med på korpsfest ble den pyntet med noter. Lag en sjablon med det motivet du ønsker i papp, legg på kaken,  dryss et tykt lag melis over og fjern sjablongen forsiktig.