• 4 store avocadoer, i biter
  • 3 dl usukret kakaopulver, gjerne økologisk
  • 5 ss mild honning eller lønnesirup
  • 1 dl melk eller fløte
  • 2 ts vaniljeekstrakt eller godt vaniljesukker
  • 3 ss sterk kaffe (espresso)

Her er oppskrift på sjokolademousse som du kan spise med den beste samvittighet, laget av avocado og kakaopulver! Her er to varianter fra Berit Nordstrands. Til 4 porsjoner tar du:

A.
2 stk godt modne store avokado
1,2 dl usukret kakaopulver
4 ss mild honning eller lønnesirup
0,5 dl melk el fløte
1 ts vaniljeekstrakt/ frøene fra en halv vaniljestang
1 ss sterk kaffe (espresso)

B.
2 modne avokado
8 dadler
En stor håndfull cashewnøtter
2 ss lønnesirup el honning
4 spiseskjeer kakaopulver (helst rå kakao)
0.5 – 1 dl kaldt vann

Ha alt oppi foodprocessor (eller bruk stavmikser) og kjør til det blir en jevn og glatt masse. Server med frukt eller bær; mango og bringebær for eksempel. Hakkede nøtter, pistasjenøtter eller valnøtter til er også godt.