Det dukket opp en helt ny måte å bake glutenfritt på som er smakfullt, saftig og grovt, noe som ikke kjennetegner glutenfrie rundstykker! De holder seg saftige i flere dager og jeg ble god og mett lenge!

Oppskriften er hentet fra boken Nytt brød, skrevet at Jessica og Maria, som var gjengitt i bladet glutenFRI, utgitt av Cøliakiforeningen.

Til 24 rundstykker trenger du:
1,1 liter kald skumma kultur melk eller vanlig melk
50 g gjær, helst fersk gjær
1/2 dl rapsolje
1 dl pofiber
3 ss hele svarte psylliumfrø, også kalt loppefrø
3 store ss Fibrex
6 dl glutenfrie havregryn
2,5 dl bokhvetemel
1 dl soyamel
1 ts brødkrydder, evt smaker også Provencekrydder eller annen urtekrydderblanding godt
1 ts salt
2 1/2 ts psylliumfrøskall, også kalt fiberhusk

I bakemaskinen heller jeg opp i melk, gjær og rapsolje og kjører på lav fart til gjæren har løst seg opp. Tilsetter resten av ingrediensene og kjører på maks tempo i 5 minutter. Jeg lar deigen stå i maskinen med lokket på i 2 timer slik at alt sveller og deigen setter seg.
Ovnen forvarmes til 230 grader. Triller ut rundstykkene som settes på stekeplate og stekes med en gang ute forhev i 25 minutter på nedereste rille.
Hvis du har problemer med å trille rundstykkene: Bruk to skjeer som dyppes i en skål med kaldt vann mellom hvert rundstykke. Skjeene brukes til å forme de runde. En kan også forme rundstykker ved å dyppe håndflatene i vannet slik at deigen ikke klistrer seg fast. Denne deigen lot seg trille fint uten bruk av mel eller vann

Lykke til!