Ei stor og god gryte laget av viltkjøtt en en fantastisk søndagsmiddag. Det meste av kjøttet kan brukes i ei slik gryte da det bare er å la den stå og koke lenge nok til kjøttet er blitt mørt og godt å spise. 

Stek kjøttet først:
500-800 gram hjortekjøtt eller annet viltkjøtt fra store dyr
Skjær kjøttet opp i terningen på omtrent 2×2 cm

Varm opp en jernpanne med olje og smør, stek litt kjøtt om gangen og salte/pepre under steking
Legg kjøttet til side, i en skål eller en kjele. Kok ut kjelen mellom hver steking og hell sjyen over kjøttet.
Videre:
250 g champignon, renses ved å fjerne stilken og stekes med masse smørt og 2 fedd pressede hvitløk. Legg det til side
10-15 sjalottløk, deles i 1/4 båter og stekes
2-3 gulrøtter, skrelles og skjæres i skiver, stekes
Bland alt unntatt soppen i jerngryta og tilsett:
2 ts Dijon sennep
5-7 skiver brunost
2 ss solbærsaft (ublandet)
1 beger creme fraiche el lettrømme
5-8 einebær, støtt i morter
1-2 dl melk eller matfløte
salt og pepper
1/2 ts timian
Kok til kjøttet er mørt, ca 20-30 minutter. Tilsett soppen og evt 1 pk frosne erter til slutt og la de småkoke med til de er varme. Serveres med Sellerirotpure, kokt brokkoli og poteter.  Nyt!