Baccalao er liksom norsk mat på utenlandsk vis! Denne fisken og oppskriften kommer fra Åshild i Leirgulen i Nordfjord – derav navnet! Det trengs en stor kjele til så stor mat – her skal det være nok til alle!

Du trenger:
1 kg klippfisk
– bløtlegges et drøyt døgn og skift vann tre ganger
– renses evt for skinn og bein som du evt kan koke kraft på
1/2 kg løk
3 fedd hvitløk
3 dl olivenolje
2 ss tomatpure
1 ss smør
1 boks hermetiske tomater og 2-3 ferske
2-3 chili renset uten stein, hakkes grovt.
150 g sorte oliven
Fiskekraft, evt 2 fiskebuljong
– mengden chili og fiskekraft avgjør smaken

Ha en god smørklatt i bunnen av en stor tykkbunnet kjele, min 6 liters kjele holdt så vidt!
Sett olivenoljen til oppvarming i en liten kjele.
Legg fisk, løk, hvitløk, chili og poteter lagvis i kjelen, begynn med fisken.
Legg tomatene på toppen. Hell den varme olivenoljen over tomatene.
La det småkoke / trekke til potetene er blitt myke.

Det er aller best å lage Baccalaoen dagen før den skal spises – da får den “satt seg” og har fått en god fyldig smak!