Her kommer den aller beste vaffeloppskriften jeg vet om, basert på gode, gammeldagse norske råvarer. Dette er en oppskrift verdig for Sjømannskirken i utlandet, og den deltok i Matbloggsentralen sin konkurranse om den beste vaffeloppskriften og vant en flott trøstepremie!

Dette er vaflene slik våre bestemødre laget de når de virkelig skulle være rause med de aller beste tradisjonelle ingrediensene. Sjømannskirken og deres vafler representerer gode vafler, og vi har gjennomgått alle oppskriftene til sjømannskirkene og ingen har tilsvarende denne.

Og her kommer oppskriften som gir totalt 4-5 liter røre:

5 egg
700 gram sukker
1,25 liter kefir
1,25 liter H-melk
1,3 – 1,4 kilo hvetemel
500 gram smør
1 1/2 teskje bakepulver
1 knivsodd salt
1 1/2 teskje kardemomme
Pisk sammen egg og sukker. Tilsett bakepulver, salt og kardemomme i hvetemelet, og bland dette i røren vekselvis med melken og avkjølt smør.
La røren stå og svelle i et par timer. Stek de gode og luftige og SERVER!

Skal du ha litt mindre røre – her er oppskriften som gir 2 liter:

2 egg
250 g sukker
4 dl kefir
4 dl H-melk
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
170g smeltet smør
450g hvetemel

Lag vaffelrøren som beskrevet ovenfor – stek vaflene og NYT!

Min opprinnelse for oppskriften av de oppskriftene vi har fått tildelt når vi skal levere vaffelrøre til idrettslag og korps  på stevner og loppemarkeder.