Her er en oppskrift med opprinnelse i boka “Frie kaker”. Det blir en saftig og lekker sjokoladekake, med mer proteiner enn vanlig. Fin for de som ikke kan eller vil spise mel. Om du vil kan du også bytte ut sukkeret med kokossukker, så blir kaken enda sunnere. Bruk enten hermetiske hvite bønner eller kok opp på forhånd. Koker du de selv tar du ca 175 g tørre bønner til denne oppskriften. Skyll først de tørre bønnene, legg de i gryte, tilsett en teskje natron, kok opp, og la koke til de er møre – ca 1 time. Skyll og avkjøl.

300 g kokte hvite bønner moses godt i kjøkkenkvern/foodprosessor

3 egg
225 g sukker
110 g peanøtttolje (eller rapsolje)
60 g kakao
1.5  ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 180 grader Kjør alt sammen i foodprosessor til en jevn masse.  Hell i liten (bakepapirkledd) rund kakeform eller liten langpanne, og stek  i ca 30 min. Pass på at kaken ikke blir for stekt, da blir den tørr.  Avkjøl og smør over din yndlings-sjokoladeglasur eller ostekrem.