Til venninnejulebordet 2013 laget jeg denne lakseretten, hentet fra kollega Gina sin blogg. Laksen var smakfull, lekker og enkel å lage, ypperlig når en har mange retter som skal i havn i løpet av en middag. Som en rett av en 5-retters middag brukte jeg 125grams laksefileter. Er det middag for sultne voksne ville jeg laget to laksestykker pr person.

Du trenger:
Laksefilèt
3ss sitronsaft
6 ts honning
3 ts dijonsennep
Smør
Skivede mandler
Rømme

Rør sammen en blanding av sennep, honning og sitron. Krydre laksestykkene med salt og pepper. Legg laksen i en ildfast form, og stryk blandingen utover. Gjør dette først – det er fint om fisken står og trekker til seg denne sausen. Ha små klatter med smør utover fisken like før den skal stekes, gjerne Kviteseidsmør som smaker veldig godt.

Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min. Dryss over skivede mandler når det gjenstår ca 10 min.

Server med en klatt rømme på hver tallerken og en potetsalat.

Potetsalat som lages på forhånd og serveres kald: Skrell og kok poteter, ca 3 poteter pr person. Avkjøles ved å la stå på benken og skjær de opp i store terninger. Skrell og skjær en løk i tynne ringer, og hell olje og sitronsaft over. Krydre med salt og pepper.