Lettvint mat på hytta en sen fredagskveld, etter en time snømåking for å komme seg inn…. Da trenger en noe med mye smak, noe som er varmt og som går litt fort å lage!

Du trenger:
Rå kylling – lårstykker, filet eller oppdelt kylling
Kyllingkrydder, salt og pepper
Tomat på boks og tomatpuré
1 glass fløte eller melk, evt i blanding
3-4 tomater
2 dl revet ost

Kylling finnes i mange varianter i rå form. Vi fant Kyllinglårfilet, men her kan en bruke alle deler. Til 3 litt sultne voksne hadde vi 750 gr.

Krydre kyllingen godt, hytta vår hadde et godt Kyllingkrydder stående og sammen med salt og pepper ga det mye god smak. Stek i i stekepanne på god varme og se til at den ikke blir svidd. Legg på lokk en liten stund hvis du har det travelt og ønsker de gjennomstekt før de settes i ovnen.

Ha Tomater i boks i en ildfast form og legg på kyllingene med evt væske fra stekepannen. Hell over fløte/melk som er tilsatt 2 ts tomatpuré. Dekk alt med tomater i skiver og ha på rikelig med revet ost.

Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter. Server!

Hva passer til? Vi hadde fullkornsspagetti og salat. Kokt ris, Quinoa eller hjemmelaget potetmos er også veldig godt. Eller den kan serveres med bønner og salat.