Her er en saftig og spennede banankake. Den er dessuten glutenfri og sunnere enn med hvetemel. Mandelmel får du kjøpt i heleskostbutikker, eller du lager det selv i mandel-/kjøkkenkvern. Vil du heller lage den med hvetemel er det (nesten) like godt.

60 g smeltet smør, litt avkjølt
4 egg
130 g sukker
3 store modne bananer, grovt most med gaffel
90 g mandelmel (evnt 110 g hvetemel)
1/2 ts ingefær
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
En knivspiss kajennepepper
1 ts kardemomme

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Rør inn det avkjølte smøret. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og krydder og rør inn. Rør inn de moste bananene. Hell røren stor brødform eller liten springfom kledd med bakepapir. Stek ved 175 grader varmluft i 45 – 55 minutter.  Sjekk med en stekepinne eller lang fyrstikk om kaken er ferdig. Avkjøl i formen på rist.