Pavlova er en lekker og enkel dessert som det er lett å imponere med. Den kan varieres på mange måter, men denne varianten med kandiserte sitronskiver og salte mandler synes jeg er ekstra stas. Marengsen kan lages i god tid før festen. Du trenger:

Eggehviter fra 5 store egg eller 6 mindre
Litt salt
225  g sukker
1 ss god balsamicoedikk
Finrevet skall fra 1 sitron (gjerne økologisk når en skal bruke skallet)

3 sitroner, i tynne skiver
1 dl sukker
vann

6 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker (god kvalitet)

Grovhakkende salte mandler  – se oppskrift her på bloggen

Sett stekeovnen på 150 grader. Pisk eggehvitene i kjøkkenmaskon med litt salt og litt av sukkeret til de er stive. Tilsett resten av sukkeret i små porsjoner mens du pisker videre til massen er stiv. Tilsett så edikken og revet sitronskall og pisk litt til. Smør massen med en slikkepott utover bakepapirkledd stekeplate til en rund formet kakebunn, og stek nederst i ovnen i 60-70 minutter. Marengsen skal være stivenet og lys brun utenpå. Avkjøl marengsen på rist og fjern så bakepapiret forsiktig når den er blitt kald og skal legges på et kakefat.

Varm litt sitronsaft og sukker i en gryte. Legg i sitronskivene og la det hele koke til skivene blir litt transparente og myke. Avkjøl i laken.

Rett før servering pisker du kremfløten sammen med vaniljesukker. Legg marengsbunnenen på et stort fatt. Bre utover kremen. La  laken renne litt av sitronskivene, legg de pent oppå kremen og strø mandlene over.

Server!