Ribbe er veldig julete og det er deilig å nyte julen i litt lange drag før det setter inn for fullt! Her er en god-tid-ribbe, en ribbe som bare skal stå og stå og stå mens den blir mer og mer saftig. Det er ikke helt enkelt og det er alltid rom for forbedringer, men her er vår versjon slik den ble denne dagen.

Ribbe ca 2 kilo.
Rutet opp svoren med en skarp kniv. Strø over hele ribba 1 ts salt og 1 ts pepper og gni det inn med fingrene.
Varm stekeovnen til ca 70 grader, fyll langpanne med vann så det dekker godt bunnen. Legg ribba i langpanna med svoren ned i vannet og la den ligge slik i en drøy time. Snu ribba og legg den oppå en rist. Sett steketermometer i ribba, og pass på at ikke tuppen av steketermometeret står inn i et ben men i midten på den tykkeste delen av ribba.

La så ribba stå og steke seg. Ribba vår sto i 5-6 timer til den hadde en kjernetemperatur på 75 grader. Det er mulig at ovnen må skrus opp litt til rundt 80 grader, og pass på at det alltid er vann i langpannen. Skru opp ovnen til 220 grader og sett på grillfunksjonen. Flytt ribba litt høyere i ovnen så svoren blir sprø. NÅ må det følges godt med, sett deg på en stol foran komfyren og se på svoren til du synes den er passe og ta da ribba ut av ovnen. La den hvile 10 minutter før du skjærer den opp og serverer.

Til ribbe er det godt med kokte poteter og gulrøtter, smørstekt fersk rosenkål, surkål og tyttebærsyltetøy. En brun saus med vannet fra langpannen vil smake godt. God middag!