Dette er tilbehør til kjøtt eller fisk, og det kan spises alene som en liten mellomrett på jobben. Smaken er god og det er massevis av proteiner! Jeg legger ikke linser i vann på forhånd, men dersom en bruker hele linser og vil ha litt kort koketid, kan det være lurt å legge de en times tid i varmt vann før en starter å lage den. Det korter ned på koketiden og de får svelle litt på forhånd. Men dette er ingen forutsetning – ha litt god tid så blir de ferdige til slutt!

2 1/2 dl halve linser, her har jeg brukt sorte og grå linser og det er mange typer og alt blir bra
3 1/2 dl vann
5 dl knust tomat på boks
2 fedd hvitløk
1/2 løk skåret i små biter
1 grønnsaksbuljongterning
2 ts Provence krydder, evt annen urtekrydderblanding
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper

Ha alt i en kjele. La det koke opp og skru ned varmen slik at det står og putrer på ovnen. Rør jevnlig i linsene så det ikke setter seg fast i kjelen. Vanlig koketid er ca 1/2 time. Smak på linsene og kjenn når smaken ikke kjennes “tørr” men passe tyggemotstand, da er de ferdigkokt!