Torsdag er liksom “lillefredag” – dagen da det er koselig å lage noe godt og glede seg til en dag til på jobben før en tar helg. Denne torsdagen fant jeg en god rett hos Lekkermunn. Med en god rødvin fra forrige helg, like god når den er vakumisert, blir det god mat og hygge!

Saus til 2 personer:

1 pakke bacon
1 – 1 1/2 purre i tynne ringer
5-6 sopp i skiver
3 fedd hvitløk
1 matfløte
masse pepper
evt. 2 ts provencekrydder
Fersk fullkornspasta
Del baconskivene i tre og stek de sprø i stekepannen. Ta de ut av panna og la de renne av seg på litt papir. Ha olje i stekepannen og stek purre og sopp godt. Når purren har en mørkere farge has hakket hvitløk oppi og godt med nykvernet pepper. Hell på matfløte og la det småkoke til fløten er tykkere. Pass på den ikke blir for tykk og vanskelig å blande med pastaen. Ha baconet i sausen rett før servering, og spar et par skiver til toppen.
Kok pasta etter anvisning på pakken, fersk pasta trenger kun få minutter og kan kokes når sausen er nesten ferdig.
Server med litt paprika og agurk. God torsdag!