Kaken er etterhvert blitt en kjenning for kakeelskere, og deriblant er jeg. Den er også laget med glutenfrie sjokoladekjeks og smaker like fortreffelig da.

Denne er fra Oreokake.no hvor det finnes mange flere varianter.

Ca 500 gram Oreokjeks (evt annen sjokoladekjeks med mykt fyll)

Ca 500 gr Oreokjeks
110 gr smeltet godt smør
225 g kremost naturell (Phildelphia eller Tine) romtemperert
2,5 dl melis
ca 3,5 dl kremfløte pisket
Ca 45 gr sukker
1 pose sjokolademousse
3 dl melk til mousseen

1/3 del av Oreo kjeksene knekkes opp i små biter og legges til siden i en skål. Resten av kjeksen puttes i en pose, og smuldres til veldig små biter. Smøret smeltes, og helles over smulene i en dyp skål og blandes godt og presses ut i en 24-26 cm kakeform.

Rør melis og kremost til en luftig krem med mikser. Stivpisk sukker og kremfløten og rør forsiktig inn halvparten av kremen i ostekremen. Massen smøres over kakebunnen med en slikkepott. Halvparten av de knuste kakebitene fordeles på kremen. Settes kaldt i en halv time.

Sjokolademoussen lages som anvist på pakken, noe av melken kan erstattes med Helmelk. Rør inn resten av kjeksbitene i den ferdig piskede moussen som smøres over kaken og settes kaldt èn time. Bruk resten av den stivpiskede kremen på toppen av kaken, og pynt gjerne med oreokjeks om du har noen igjen. Risle over litt sjokoladesaus.