All ære til Annbjørg for at jeg i alle år har laget et sukkerbrød som aldri har mislykkes! Dette saftige, høye sukkerbrødet uten skibakken i midten har stått på mange kakebord i våre bursdagsselskaper. Nyt!


4 store egg
3 dl sukker
– piskes til eggedosis i 15 minutter (ta tiden!)
3 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
1 dl kokende vann
– pisk inn vann vekselsvis med det tørre i eggedosisen.

Rund form 26 eller 28 cm.
Stekes ved 175 grader i 1 time nederst.
Ha over bakepapir mot slutten om kaken blir mørk.

Del kaken i 3 deler.
Dynk alle delene med en blanding av melk, jordbærsyltetøy og sherry.

Forslag til bløtkakefyll:
Bananer, sjokoladesaus og vaniljekrem + jordbær og krem.

Sjokoladekrem (fra kokesjokoladepakken med smør og melis) vispes
inn med en pakke vaniljekrempulver for kake.

Bentes bløtkake:
Dynk kaken med blanding av appelsinjuice og bringebærsyltetøy.
Fyll kaken med vaniljekrem og bringebær, banan og krem
med et lag som har en tynt lag med sjokoladesaus på.

Pærefyll:
Del kaken i to.
På hvert lag legges hermetiske pærer, krem og sjokoladesaus.
Sjokoladesaus:
1 egg og 1 dl sukker til eggedosis.
Smelt sammen 1/2 dl sterk kaffe, 1 pl kokesjokolade
og 100 gram smør på svak varme.
Bland sammen.