Kyllingfilét trenger litt gode smaker, ihvertfall en fredagskveld til et langsom måltid med gode venner! Denne oppskriften fant jeg på Apéritif sine sider.

4 kyllingfileter
Salt og pepper
2 ss smør til steking

Couscous- og eplesalat:
4 dl couscous, evt quinoa
4 dl grønnsaksbuljong utblandet
50 g smør
ca 1/2 ts gurkemeie

2 epler
1 rødløk
1 pakke ruccola
200 g fetaost

Dressing:
2 dl seterrømme
1 dl hakkede, soltørkede tomater

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, stek dem i varmt smeltet smør i en panne på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side. Skru av varmen, sett på lokk og la filetene ligge i stekepannen. Trekk stekepannen bort fra platen dersom det er fare for at filetene blir svidd.

Kok opp buljong, smør og evt litt salt. Trekk kjelen til side og ha i couscous og gurkemeie og rør godt. Jevn godt i kjelen slik at grynene har like mye vann. Legg over lokk og la det svelle i 5 minutter. Rør det luftig og la evt stå litt lengre.

Til salaten tas kjernehusene ut av eplene og de skjæres i skiver. Del over løken i 4 og skjær de i tynne skiver. Grovhakk ruccolasalaten og bland den med couscous, epler, løk og biter med fetaost. Sjekk at kyllingen er blitt gjennomstekt. Anrett salaten på et stort fat eller i en stor form og legge kyllingfiletene over. Eventuelt kan salaten fordeles på fire tallerkner med en kyllingfiét på hver tallerken.

Rør soltørkede tomater i rømmen og ta med litt av oljen, server som dressing til salaten.

Rømmedressing med soltørka tomater

Lag gjerne en grønn frisk salat til.

Couscous kan byttes ut med quinoa. Smaken p åquinoa er noe mer intens og den metter en del mer. Har du rester kan du lage en hurtigmiddag med fiskekaker, pølser eller annet godt dagen etter: