Regn og grått vær…. Husets mann dro avgårde og kjøpte deilig fårikålkjøtt og satte igang høstens første fårikålgryte, og det smakte veldig godt. Jeg håper jeg har klart å kartlegge alle manøvrene hans godt nok til å bli en leselig oppskrift:

2 kg fårikålkjøtt
– gjerne kjøtt på tilbud OG med store kjøttbiter på stykkene
1 stort kålhode, evt 2 små
Stor kjele på 10 liter ble tatt fram og fyllt med vann nederst, ca 5 cm. Ha 2 terninger grønnsaksbuljong og litt hvitløkspulver i vannet.
Skjær kålen i 2-3 cm brede strimler og legg lagvis med kjøtt i kjelen, start med kål. Ha rikelig med salt og nykvernet pepper mellom hvert lag og avslutt med kål. Strø godt med salt og pepper på toppen.

La det stå og småkoke i 2-3 timer. Når kjøttet slipper benet er det ferdig. Server med kokte poteter og gulrøtter.

God høst!