Snart er det masse deilig norsk frukt, og noen kan plukke den ute i hagen. Jeg har alltid ønsket meg et pæretre, med store pærer. Men en pæredessert kan vi alle få, og denne har jeg funnet hos Trines matblogg.

1 pære pr person
ca 7,5 dl vann
ca 300 gram sukker
1 stjerneanis
1 vaniljestang
1 kanelstang
bær – gjerne frosne
litt av sukkerlaken
Vaniljeis

Kok opp sukkerlake av vann, sukker og krydder. Skrell pærene, men behold stilken på. Kok pærene i sukkerlaken til de er møre, etter ca 1 times tid. Se til at pærene holder seg i laken, gjerne ved å bruke en tallerken oppå. La pærene avkjøles i laken.

Øs opp ca 1 dl av den avkjølte laken og bland med bærene, og la de trekke i minst en halv time. Serveres sammen med de avkjølte pærene, sammen med en god vaniljeis.