Her en oppskrift jeg fant på Tines hjemmesider (Fellesmeieriet…. se bilde). Skikkelig gode grove rundstykker, deilig med smør og geitost og selvfølgeig veldig bra i sunn og mettende matpakke.

1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarfrø
5 dl Kulturmjølk
50 g gjær
½ dl rapsolje
2 ss honning
2 ts salt
½ dl linfrø
2 dl grovt rugmel
3 dl grovt speltmel
6 dl fin sammalt hvete

På toppen:
Litt hakkede gresskarfrø, solsikkekjerner og linfrø (ca 1 dl)

Rist solsikke-­ og gresskarfrø i tørr og varm stekepanne under omrøring til det får en gyllen farge (gresskarfrøene kan poppe litt, veldig gøy!). Sett frøene til avkjøling.Varm melken til ca fingervarm. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett den lunkne melken og rør til gjæren løser seg opp. Deretter tilsetter du olje, honning og salt. Bland sammen linfrø, rugmel, speltmel og sammalt hvete og ha blandingen i det våte. Arbeid til en blank og smidig deig. Bland til slutt i de ristede frøene og arbeid deigen godt sammen. Dekk den med plast og sett til heving i minst 45 minutter.

Bland sammen gresskarfrø, solsikkefrø og linfrø og ha i en liten skål. Ha deigen på melet bakebord og del i biter, form til 16 boller. Bruk minst mulig mel til dette. Pensle bollene med lunkent vann og dypp de i frøblandingen. Sett på bakepapirkledd stekebrett og etterhev i minst 30 minutter, gjerne over varmt vann/damp. Sett på stekeovnen til 220ºC og stek rundstykkene midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.