Jordbærsesongen er godt  i gang. Etter dagens økt med husmaling er det gøy å kople av med litt mateksperimentering. Marmelade lages hovedsakelig (med noe) syrlig, oftest sitrus. Marmelade er populær nettopp pga motsetningene mellom sur/syrlig/søt/bitter. Her har jeg lagd en spenstig variant med ingefær og limeskall; den blir frisk og god:-)

1 kg jordbær
30 g frisk revet ingefær
Finrevet skall av en lime
Inntil 1 kg sukker
1/4 dl vann
Evnt en vaniljestang (ikke splittet)
Rens og del jordbær i biter og ha i gryte. Ha i revet ingefør. Kok opp. La jordbærmarmeladen småkoke i 10-20 minutter. Fisk opp vaniljestangen. Fjern skummet med hullslev. Hell marmeladen over på varme glass og sett til avkjøling. Oppbevares i kjøleskap eller settes i fryseren, – eller gis bort til gode venner, – eller has på vaflene.