Sommerferie – og tradisjonen tro en kveld med champagne på terrassen med venninne. Litt klisjè men sant nok! Ideen om champagne som kan inntas på flere måter kom sigende utover dagen, og det er stor fare for at denne retten føyer seg inn i tradisjonen! Eneste overraskelse var at det tar mange timer å få den stiv, litt bedre planlegging neste gang.

1 dl vann
1 dl sukker
saft av 1 sitron, evt saft av 1/2 appelsin + 1/2 sitron
2 1/2 dl tørr champagne
1 eggehvite

Kok sukker og vann i fem minutter, til det begynner å bli sirupsaktig. Tilsett sitrussaft, avkjøl blandingen og sil den. Rør inn champagne og frys blandingen til den er halvstiv.
Aller best er det å bruke sorbetmaskin, men jeg laget sorbeten i fryseren og rørte i den hver halvtime, så det ikke dannet isnåler.
Visp eggehviten halvstiv og rør den inn i sorbeten. Frys den ferdig og fortsett og rør hver halve time.

Ta sorbeten ut av fryseren 10 minutter før servering. Anrett den i porsjonsglass, og hell gjerne litt ekstra champagne over. Server den med kransekakestenger eller andre tørre kaker/kjeks eller jordbær med dusk som er skåret i tynne skiver.