Knekkebrød stekt hjemme er best – og her er en ferievariant med grovt rugmel og valnøtter….

  • 3,5 dl sammalt rug, grov
  • 3,5 dl store havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl hvetekli
  • 1,5 dl hakkede valnøtter
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts honning
  • 7,5 dl vann

Rør alt det tørre godt sammen. Rør honningen ut i litt av vannet som er varmt og rør alt isammen.
Ha bakepapir på to stekeplater og fordel den grøtete massen på platene og fordel det jevnt utvover med en slikkepott.
Stekes ved 160 grader varmluft i 15 minutter, ta platene ut og del opp knekkebrødene med en pizzarulle i de størrelsene som ønskes.
Bytt om på platene slik at den øverste settes nederst og stek i en time til. Når de er ferdige skrus ovnen av men knekkebrødene kan godt stå litt med åpen stekeovnsdør.

Oppskriften er delvis fra Trines Matblogg.