Dødsgod sjokoladekake! Denne oppskriften er hentet fra “Familiekokeboka”. Den boka trenger du!!

Ta varmt vann i en stor bolle. Sett stekeovnen på 170 grader.

140 g smør smeltes på svak varme og
140 g mørk sjokolade grovhakkes og has i sammen 80 g sukker. La smelte uten å røre og ta kjelen vekk fra varmen.

Rør forsiktig til en jevn “saus” og tilsett
5 eggeplommer, en og en. Ha over i bollen som var fyllt med varmt vann.

7 eggehviter piskes stive og
60 g sukker piskes med til slutt.

Vend de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Smør en rundform med smør og strø i sukker. Hell 3/4 v blandingen i formen og stek i i 40 min. Resten av røra setter du i kjøleskapet. La ferdigstekt kake få avkjøle seg og smør over resten av røra. Strø over høvlet el revet sjokolade.

Og kaka ble spist opp før fotgrafen kom til 🙁 Men neste gang….