Tyttebær fra Ulla er fortsatt kilde til inspirasjon! Her er oppskrift fra brodogkorn.no som jeg har modifisert litt. Veldig godt med geitost eller Snøfrisk på! Prosessen går over to dager. På ettermiddag eller kveld blander du sammen følgende i en bolle og setter i kjøleskapet til neste dag:

4 dl lunkent vann
120 g grovbakstmel
100 g havrekli
1 ss havsalt
2 ts karve
2 dl rørte tyttebær
1 dl hele tyttebær

Dagen etter tar du
1 pk fersk gjær og rører ut i
5 dl lunkent vann
Bland så sammen tyttebærblandingen med vann/gjær  og
ca. 1 kg hvetemel

Kna sammen (eller kjør litt forsiktig i kjøkkenmaskin) til en smidig deig, juster evnt med mel eller litt lunkent vann. Dekk deigen med plast og sett den til heving til dobbel størrelse. Ta deigen ut på bakebordet og del i 4 like emner. Elt emnene godt, form dem til runde brød og la etterheve på et lunt sted under klede i 30-45 minutter. Pensle med lunkent vann og stek nederst i ovnen ved ca. 225 °C i 30-45 minutter. Avkjøl på rist.