Andebryst er utrolig godt, er enkelt å lage, – men må ikke stekes for lenge. Bruk steketermometer! Her er siste søndagsmiddag; andebryst med appelsinskiver, rødløkskompott, agurk- og fetasalat og byggris. Nydelig!

Til fire voksne personer trenger du
4 andebryst
3 vaskede appelsiner
salt og pepper

Varm stekeovn til 180 oC. Snitt fettsiden på andebrystene med en spiss skarp kniv og dryss over salt og pepper.  Legg andebrystene med fettsiden ned i en kald stekepanne uten smør. Skru på relativt sterk varme og stek i 2-3 min. Snu og stek tilsvarende på andre siden. Legg andebrystene med fettsiden opp i ildfast form/fat.  Hell det meste av fettet ut av stekepannen, skjær appelsinene i skiver og stek i panna på relativt sterk varme. Dandèr skivene ned mellom andebrystene i formen og sett inn midt i stekeovnen i ca 15 min. eller til kjernetemperaturen er 68 grader. Når de er ferdig stekt lar du de hvile i 15-20 min før de skjæres opp.

Mens andebrystene steker lager du rødløkskompott:
4 rødløk i båter
1 ss smør
2 ss tørkede tranebær
ca 1 dl appelsinjus
salt og pepper

Stek rødløkbåtene på middels varme i stekepanne eller jerngryte, og strø over tranebærene så de får steke med en stund. Skru ned varmen, tilsett jusen og la småputre 10-15 min.

Server med agurk- og fetasalat med vaniljebalsamico (se oppskrift) og byggris.