Her er en god brødoppskrift som plustelig dukket opp av sjøen. Kursen er justert noe i forhold til opprinnelig plan – jeg har halvert den, byttet ut litt av hvetemelet med rugmel, pistasjnøtter med gresskarkjerner og olivenolje med solsikkeolje. Men du kan jo gjerne prøve ubåt-originalen.

800 g siktet hvetemel
200 g siktet rugmel
250 g grov sammalt hvete
2 poser tørrgjær
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 ss salt
Bland alt dette godt sammen i kjøkkenmaskin

Bland sammen og tilsett melblandingen:
2 ss honning
1 dl solsikkeolje
Ca 18 dl lunkent vann
Kjør blandingen videre i kjøkkenmaskin
Tilsett mer vann til det blir en passe fast deig og elt videre til deigen blir smidig og fin og slipper bollen. Sett bollen inn i en ren bærepose og sett bollen til heving en times tid under dyna til en som fortsatt sover 😉

Ta ut deigen av bollen og form til tre brød. Legg de enten i bakepapirkledd langpanne eller i smurte brødformer. Stek ved 180 grader i 40-60 min. (De blir fortere ferdig i brødformer.) Bank under brødene for å sjekke om de er skikkelig stekt; da skal du høre en hul lyd. Avkjøl på rist med håndkle over.