Det begynner å bli en stund siden jul, men de tørkede fruktene vi hadde kjøpt inn til jul ble ikke spist opp (kanskje et kjent fenomen…). En del av fiknene ble fikenmarmelade av (se oppskrift i nærheten), men resten gikk med til disse gode fruktkulene. Her kan du bruke den frukten du har; aprikos, fiken, dadler…. prøv deg fram! Til disse kulene brukte jeg:

100 g finhakkede fiken
100 g finhakkede aprikoser
100 g finmalte mandler
1/4 ts (Maldon)salt
Litt appelsinjus
Kokos

Kjør mandlene sammen med saltet i kvern til det blir finmalt. Bland inn frukten, og kjør det gjerne sammen i kverna hvis det går. Det kan være vanskelig på noen kverner fordi det blir så klissete.  Juster massen med appelsinjus slik at den henger godt sammen. Lag små kuler som du ruller mellom hendene og rull dem i kokos. Oppbevar i plast eller tett boks. Server til kaffen, som en liten godbit etter middagen eller ta med som turproviant!